Zobacz, gdzie zamówić sól himalajską różową, wejdź na superbutelki.pl/pl/c/Sole/119.
Sól to składnik potrzebny do poprawnego działania ludzkiego organizmu. Jakie właściwości posiada niejodowana sól kłodawska oraz różowa sól himalajska? Czemu powinno się ich używać do przygotowywania żywności?
Zalety różowej soli himalajskiej
Sól kuchenna to jeden z najlepszych dodatków, który doskonale wzbogaca smak potraw. Chociaż nieumiarkowane wykorzystanie soli może mieć negatywne oddziaływanie na nasze samopoczucie, to jej rozważne dawki (nieprzekraczające 6 gramów w ciągu 24 godzin) są potrzebne dla prawidłowego działania naszego organizmu. Sól dostarcza bowiem sód, czyli pierwiastek regulujący gospodarkę wodną oraz utrzymanie optymalnego ciśnienia krwi. Jednym ze zdrowych rodzajów soli jest różowa sól himalajska wydobywana ze złóż liczących 250 mln lat. Produkt ten mieści w sobie masę potrzebnych minerałów oraz pierwiastków, między innymi wapń, selen czy magnez, a równocześnie nie posiada chorobotwórczych komponentów i zanieczyszczeń, np. toksycznych metali ciężkich. Sól himalajska wspaniale podkreśla smak dań i jest do kupienia zarówno w postaci grubych, jak i drobnych kryształków.
Sól kłodawska niejodowana – źródło potasu, wapnia i cynku
Sól kłodawska niejodowana natomiast to produkt o wysokim poziomie czystości – posiada 97% chlorku sodu i stanowi wspaniały do tradycyjnych kiszonek. Jest wartościowym źródłem wapnia, cynku czy magnezu, innymi słowy pierwiastków niezbędnych do zachowania pełni zdrowia. Sól kłodawska czerpana jest w kopalni Kłodawa w Wielkopolsce. Nie jest poddawana , zatem nie zatraca swoich cech i jest bez problemu wchłaniana przez organizm. Sól kłodawska jest na co dzień wykorzystywana nie tylko w gastronomii, ale też sektorze przemysłowym, chemicznym oraz w kosmetyce, lecznictwie i rolnictwie.
Lokalizacja firmy:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice
Mob.: +48 669-997-776
E-mail:
[email protected]